Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Πραγματοποίηση επίσκεψης μελέτης- ημερίδα στο ΚΠΕ Ανωγείων

Ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» πραγματοποίησε το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013 επίσκεψη μελέτης- ημερίδα στο ΚΠΕ Ανωγείων.
Σκοπός της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Εκπαίδευσης για την Αειφορία, μέσα από τα προγράμματα του ΚΠΕ Ανωγείων, τα οποία λειτουργούν υποστηρικτικά στα προγράμματα Π.Ε. που υλοποιούνται στα σχολεία. Είναι ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα με θεωρητικό μέρος εντός του ΚΠΕ και εργασίες πεδίου σε καθορισμένες περιβαλλοντικές διαδρομές. Τα προγράμματα αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν γνωστικό υπόβαθρο στους ενήλικες εκπαιδευτικούς και να τους βοηθήσουν στην υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων που υλοποιούν στο σχολείο.
Την ημερίδα παρακολούθησαν 52 Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγοί, Δάσκαλοι και Εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων) και παρακολούθησαν τις παρακάτω εισηγήσεις:
·        Εισαγωγή στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση-Εκπαίδευση για την Αειφορία: Αρχές και Μέθοδοι. Σχεδιάζοντας προγράμματα Π.Ε. με θέμα Ανθρωπογενές Περιβάλλον καιΑειφόρος Διαχείριση Παρουσίαση των Δράσεων και Προγραμμάτων Π.Ε.  του ΚΠΕ Ανωγείων Κεφαλογιάννη Ζαχαρένια, υπεύθυνη ΚΠΕ Ανωγείων -  Βρέντζος Βαγγέλης, αναπλ. Υπευθύνου ΚΠΕ Ανωγείων
·        Δράσεις στο πεδίο: Υλοποίηση Προγράμματος Π.Ε. του ΚΠΕ Ανωγείων στο πεδίο «Επίσκεψη στο σπίτι του βοσκού, ακολουθώντας το μονοπάτι του Αγίου Υακίνθου» (Κεφαλογιάννη Ζαχαρένια, Βρέντζος Βαγγέλης, Καλομοίρη Αγάπη, Δραμουντάνη Ζαφειρένια Π.Ο. ΚΠΕ Ανωγείων)
·        Επίσκεψη μελέτης στο Σπήλαιο Ζωνιανών «Σφεντόνη» στο πλαίσιο του προγράμματος: Γλυπτική στο σκοτάδι

Η επίσκεψη μελέτης στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά την υπεύθυνη του ΚΠΕ Ανωγείων κυρία Ζαχαρένια Κεφαλογιάννη και όλους τους συντελεστές των προγραμμάτων για την επιτυχή διοργάνωση και τη φιλοξενία.




ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ