Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Ενημερωτική συνάντηση - διαβούλευση με τους Διευθυντές ενόψιν της αξιολόγησης



Συνάδελφοι
Το υπουργείο Παιδείας  μπροστά  στην  καθολική  αντίδραση του Κλάδου, έτσι όπως εκφράστηκε από την άρνηση των Συναδέλφων να συμμετέχουν στην  διαδικασία  αυτοαξιολόγησης και την συγκρότηση ομάδων εργασίας, με νέα εγκύκλιο (44375/Γ1) με θέμα «Διευκρινίσεις ως προς την εφαρμογή του θεσμού της Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας κατά το σχολικό έτος 2013-2014»,  προστάζει τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να αγνοήσουν τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων και να συγκροτήσουν, με δική τους απόφαση,  τις ομάδες εργασίας της ΑΕΕ. 
Ο  Σύλλογός  μας  εκφράζει την λύπη του, που για άλλη  μια  φορά το Υπουργείο Παιδείας,  διολισθαίνει σε λογικές του τύπου ΄΄ αποφασίζομεν και διατάζομεν ΄΄ αγνοώντας στην ουσία την βούληση της βάσης αλλά  και τις  επισημάνσεις που έχουν τεθεί στα επιμέρους σημεία του νόμου και βρίσκουν αντίθετο τον κλάδο των Εκπαιδευτικών.

Καλούμε  την  Δ.ΟΕ.  ρεαλιστικά  και υπεύθυνα να πάρει θέση  και:
ü Να εξετάσει όλες τις παραμέτρους του ζητήματος, λαμβάνοντας  υπόψη και τη βούληση του Κλάδου.
ü Να  υπάρξει  νέα  γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ  που  να   παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη στους συναδέλφους αλλά και να είναι σύννομη.
ü Να κατεβάσει προς τους Συναδέλφους εφαρμόσιμη πρόταση που να καλύπτει το σύνολο των Εκπαιδευτικών, χωρίς να μετατοπίζει τις  ευθύνες στους Διευθυντές  και χωρίς να  διχάζει τον  κλάδο.
                  

            Με βάση  τις υπό  διαμόρφωση  εξελίξεις  καλούμε  τους  Συναδέλφους Διευθυντές  μέλη  μας  σε ενημερωτική  συνάντηση  και διαβούλευση  την  Δευτέρα  31 Μαρτίου 2014  και ώρα 7:30 μ.μ.  στο  Γραφείο του Συλλόγου. Η παρουσία  όλων  κρίνεται απαραίτητη.      



O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




             ΜΠΕΛΑΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ                                                ΝΤΡΟΥΜΠΟΓΙΑΝΝΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ