Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Θέμα: Συνάντηση Διευθυντών με θέμα την αυτοαξιολόγηση.


Συνάδελφοι
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νομού Ηρακλείου ΄΄ Νίκος Καζαντζάκης ΄΄ εξαρχής τοποθετήθηκε  σε σχέση  με τη  νέα εγκύκλιο του  Υπουργού  Παιδείας (44375/Γ1) με θέμα «Διευκρινίσεις ως προς την εφαρμογή του θεσμού της Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας κατά το σχολικό έτος 2013-2014», η οποία  προστάζει τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να αγνοήσουν τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων και να συγκροτήσουν, με δική τους απόφαση,  τις ομάδες εργασίας της ΑΕΕ. 

Παράλληλα ζητήσαμε από την Δ.Ο.Ε.  ρεαλιστικά  και υπεύθυνα να πάρει θέση  και να εξετάσει όλες τις παραμέτρους του ζητήματος, λαμβάνοντας  υπόψη και τη βούληση του Κλάδου.Στη συνέχεια η  Δ.Ο.Ε απέστειλε νέα ανακοίνωση στην οποία χαρακτηριστικά αναφέρει  ότι από την πρώτη απόφαση σχετικά με την Αυτοαξιολόγηση, προσπάθησε να διασφαλίσει την προστασία των εκπαιδευτικών από ενδεχόμενες πειθαρχικές διώξεις υποστηρίζοντας τις αποφάσεις της και με γνωμοδοτήσεις της Νομικής Συμβούλου της Δ.Ο.Ε. δηλώνοντας  ότι το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει προστατεύοντας τους συναδέλφους μας από πειθαρχικές διώξεις και ποινές. Στην κατεύθυνση αυτή ζητήθηκε και γνωμοδότηση της Νομικής Συμβούλου για την τελευταία εγκύκλιο (24/3/2014) του Υπουργού Παιδείας την οποία και σας επισυνάπτουμε.      
                   Με βάση  τις υπό  διαμόρφωση  εξελίξεις  καλούμε  τους  Συναδέλφους Διευθυντές  μέλη  μας  σε ενημερωτική  συνάντηση  και διαβούλευση  την  Δευτέρα  31 Μαρτίου 2014  και ώρα 7:30 μ.μ.  στο  Γραφείο του Συλλόγου Έβανς 83-85. Η παρουσία  όλων  κρίνεται απαραίτητη  προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σταθμίζοντας όλες τις εξελίξεις να διαμορφώσουμε  από  κοινού την στάση που θα τηρήσουμε ως μέλη του Συλλόγου.      



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 
 

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΜΠΕΛΑΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ                             ΝΤΡΟΥΜΠΟΓΙΑΝΝΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ





ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ