Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» ΟΔΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ 10 ημέρες





1η ημέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Συγκέντρωση των εκδρομέων στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες μας. Διανυκτέρευση εν πλω.
2η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ - ΠΛΟΙΟ  (225χλμ)
            Συγκέντρωση και αναχώρηση για την Πάτρα. Επιβίβαση στο πλοίο όπου οι πολυτελείς χώροι των εστιατορίων, μπαρ, καζίνο, κλαμπ και duty free καταστημάτων μετατρέπουν το ταξίδι μας προς το λιμάνι της Ιταλίας σε μία απολαυστική μίνι κρουαζιέρα. Διανυκτέρευση εν πλω.
3η ημέρα: ΜΠΑΡΙ/ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ – ΠΟΜΠΗΙΑ – ΝΑΠΟΛΗ - ΡΩΜΗ  (500-580χλμ)
Άφιξη στο ιταλικό λιμάνι και άμεση αναχώρηση για την αρχαία πόλη Πομπηία που θάφτηκε εξ' ολοκλήρου από τόνους στάχτης και λάβας στην τελευταία έκρηξη του Βεζούβιου την εποχή που ήταν σε πλήρη εμπορική και πολιτιστική άνθιση. Συναρπαστική η ξενάγηση στα ευρήματα των ανασκαφών, τα μοναδικά μωσαϊκά, το Atrium της κατοικίας των Vetti, το σπίτι των Μυστηρίων, το Forum, τα Λουτρά, το Αμφιθέατρο και τις χαρακτηριστικές τοιχογραφίες του 1ου αιώνα π.Χ. Συνεχίζουμε με την αγαπημένη ποιητών και ζωγράφων πόλη της όπερας, της οικογένειας, της θρησκείας, των υπαίθριων παζαριών, του ποδοσφαίρου, της πίτσας και της μακαρονάδας, της Σοφίας Λόρεν και της απλωμένης μπουγάδας στους δρόμους! Πανοραμική ξενάγηση όπου θα δούμε την Mergellina, το Castel dell’-Ovo και το βασιλικό παλάτι. Συνεχίζουμε για την άκρως εντυπωσιακή “Αιώνια Πόλη”. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και για το κλείσιμο της ημέρας  “Rome by Night” βραδυνή περιήγηση στις πανέμορφα φωτισμένες πλατείες και γειτονιές, βόλτες στο επίτευγμα αρχαίας ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής “Πάνθεον”, την μπαρόκ Piazza Navona με τα πανέμορφα σιντριβάνια και την περιοχή όπου χτυπάει η καρδιά της νυκτερινής διασκέδασης της πόλης.
4η ημέρα: ΡΩΜΗ ΠEΡΙΗΓΗΣΗ
            Μετά το πρωινό, ελληνόφωνη ξενάγηση στην μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, την Βασιλική του Αγ. Πέτρου, την Pieta του Michelangelo, την πλατεία που σχεδίασε ο Μπερνίνι, το μπαλκόνι που ο Πάπας ευλογεί τους πιστούς και την επίσημη είσοδο του Βατικανού. Συνεχίζουμε με τον ιππόδρομο, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, το έμβλημα της Ρώμης, το Κολοσσαίο, την αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά, την πλατεία του Καπιτωλίου και την πιάτσα Venezia  με το Παλάτσο Βιτοριάνο που βρίσκεται και ο άγνωστος στρατιώτης της Ιταλίας. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια στον πολύβουο εμπορικό δρόμο Via Del Corso, την περίφημη Piazza di Spagna, την Via Condotti με τους διάσημους οίκους μόδας και κάπου εδώ επιβάλλεται διάλλειμα για τον ιταλικό καφέ και γλυκό ή panino σε κάποιο κομψό μπαρ όπως το Cafe Greco. Η Fontana di Trevi σε απόσταση αναπνοής για το κλασικό πέταγμα του νομίσματος στα νερά της ώστε ” Να ξαναβρεθούμε εδώ”. Απαραίτητη η βόλτα στον ωραιότερο ίσως δρόμο της Ευρώπης όπου διαδραματίζονταν οι σκηνές της Dolce Vita του Fellini την θρυλική Via Veneto. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΡΩΜΗ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΤΙΒΟΛΙ
            Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Τίβολι και την Villa D' Este αυτοκρατορικό ανάκτορο του Αδριανού με τους περίφημους κήπους, με τα 1.300 σιντριβάνια και έδρα της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Ρώμης. Θα απολαύσουμε τα Σιντριβάνια του Διός και της Αφροδίτης, το διάδρομο των 100 αγαλμάτινων σιντριβανιών, το Άτριο των επτά σοφών και το μεσαιωνικό Κάστρο της περιοχής. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Ρώμη. Δείπνο διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΡΩΜΗ – ΣΙΕΝΑ –  ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
            Μετά το πρωινό μας κατευθυνόμαστε νότια όπου μετά από μία εντυπωσιακή διαδρομή στα Απέννινα όρη, φτάνουμε στην ανέγγιχτη από τον χρόνο και τον άνθρωπο απόλυτα μεσαιωνική Σιένα. Μέσα από έναν λαβύρινθο στενών πεζόδρομων θα φτάσουμε στο Ντουόμο και το σαλόνι της πόλης, το Κάμπο την πλατεία των 9 όπου διεξάγεται το περίφημο Πάλιο. Στην συνέχεια αναχώρηση για την  πόλη κρατήρα της αναγεννησιακής έκρηξης, την Φλωρεντία όπου στα μουσεία, τις εκκλησίες αλλά και τους δρόμους της, έχει το ¼ του καλλιτεχνικού θησαυρού ολόκληρου του κόσμου!. Σε απόσταση μερικών μόνο μέτρων θα δούμε μερικά από τα διασημότερα αξιοθέατα του κόσμου. Ο καθεδρικός με την Cupola του Brunelleschi, αρχιτεκτονικό θαύμα της εποχής του. Το Campanile, το οκταγωνικό Βαπτιστήριο με τις περίτεχνα σκαλισμένες πόρτες του Παραδείσου, το Palazzo Vecchio, το Ponte Vecchio, η διακοσμημένη με κοσμηματοπωλεία γέφυρα, σήμα κατατεθέν της πόλης. Το υπερθέαμα αναγεννησιακής τέχνης συνεχίζεται... Η τέχνη και η ιστορία ζωντανές σε κάθε γωνιά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ (265χλμ)   Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την “Γαληνότατη”. Περιήγηση στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, το νησάκι του Αγίου Μάρκου, ένα από τα 118 που απαρτίζουν την Βενετία και συνδέονται με 400 γέφυρες. Η πλατεία έχει χαρακτηριστεί ως το ωραιότερο σαλόνι του κόσμου. Εδώ θα δούμε τα κυβερνεία, την Ναπολεόντιο πτέρυγα, τον φημισμένο πύργο του ρολογιού, το έξοχο βυζαντινό αρχιτεκτόνημα την βασιλική του Αγίου Μάρκου και δίπλα το περίφημο Παλάτι των Δόγηδων και την Γέφυρα των Στεναγμών. Χρόνος ελεύθερος για μια ονειρεμένη βόλτα με γόνδολα, περιπλάνηση στα δαιδαλώδη σοκάκια, νησάκια και γέφυρες και αγορές μουράνο θεατρικών μασκών κεραμικών και κοσμημάτων στα μαγαζιά του Rialto. Kαφές και ξεκούραση στα αριστοκρατικά καφέ της πλατείας “του πιο όμορφου σαλονιού του κόσμου”, την Πιάτσα Σαν Μάρκο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ – ΑΝΚΩΝΑ (380χλμ)Μετά το πρωινό εκδρομή στην ατμοσφαιρική καστρούπολη του Σαν Μαρίνο, το ανεξάρτητο, μεσαιωνικό κρατίδιο που επιβίωσε μέσα στους αιώνες και διεκδικεί τα εύσημα της πιο παλιάς δημοκρατικής χώρας του κόσμου. Παραμυθένια η αίσθηση της περιπλάνησης στα σοκάκια του και το πέρασμα της επιβλητικής καστρόπορτας του. Αγορά τοπικών προϊόντων σοκολατοποιίας και λιμοντσέλο. Στην συνέχεια μεταφορά στο λιμάνι και επιβίβαση στο πολυτελές μας πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

09η ημέρα: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ (225χλμ.)
            Μετά από άλλη μία δόση κρουαζιέρας στην Αδριατική, άφιξη στην Ελλάδα. Μεταφορά στον Πειραιά, τακτοποίηση στο πλοίο μας και αναχώρηση για το Ηράκλειο.
10η ημέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Άφιξη στο λιμάνι μας νωρίς το πρωί.
Arrivederci!!
Τιμή κατ’ άτομο: 690 € σε δίκλινο/ τρίκλινο 
Σε μονόκλινο 190 € επιπλέον. Παιδικό 490 € (02-11 ετών)
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
ü Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες Ηράκλειο – Πειραιάς - Ηράκλειο
ü Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες Πάτρα-Ανκώνα & Μπάρι/ Πρίντεζι-Πάτρα
ü Διαμονή 3 βράδια Ρώμη, 1 Φλωρεντία και 1 στην Βενετία, σε ξενοδοχεία 4*
ü Πρωινό  (5)
ü Γεύματα 5 (3 Ρώμη, 1 Φλωρ και 1 Βενετία)
ü Μεταφορές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν
ü Έμπειρος αρχηγός-συνοδός 
ü Ελληνόφωνη ξεναγήση στην Πομπηία  και Ρώμη (1)
ü Λιμενικά τέλη
ü Ταξιδιωτική ασφάλεια
ü ΦΠΑ
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
·      Check points, διόδια, πάρκινγκ  20€ που καταβάλλονται με την κράτηση.
·      Ο νέος φόρος 3-5€ την ημέρα ανά άτομο για διαμονή σε ξενοδοχεία 4* που καταβάλλεται απευθείας στο ξενοδοχείο.
·       Στην ξενάγηση της εκκλησίας του Αγ. Πέτρου στο Βατικανό είναι υποχρεωτική η χρήση ακουστικών και καταβάλλεται επί τόπου (1,5€).
·      Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό, βαπορέτο στην Βενετία, είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής
Στα τηλ.: 6974750597-  6977709382

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ