Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014





1)Κάθε χρόνο ο Σύλλογος μας πραγματοποιεί με μεγάλη επιτυχία καλοκαιρινές εκδρομές. Εφέτος πρόκειται να πραγματοποιηθεί η παρακάτω εκδρομή:
8ήμερη Οδική Εκδρομή
ΣΤΗΝ
Κ Ω Ν Σ Τ Α Ν Τ Ι Ν Ο Υ Π Ο Λ Η
ΑΓ.ΣΟΦΙΑ – ΒΟΣΠΟΡΟΣ – ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΙΑ


1η   ημέρα 1 Αυγούστου 2014:  Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες , διανυκτέρευση εν πλω.
http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/58286134.jpg2η ημέρα 2 Αυγούστου 2014:   Πειραιάς- Κομοτηνή ή Αλεξανδρούπολη. Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Άμεση επιβίβαση σε πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν και αναχώρηση. Με στάσεις καθοδόν στην περιοχή της Λαμίας και στα  Τέμπη  φτάνουμε το μεσημέρι στον Πλαταμώνα όπου θα έχομε χρόνο για προαιρετικό γεύμα. Συνεχίζουμε κατόπιν τη διαδρομή μας με στάση στην Καβάλα θα φτάσομε αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Κομοτηνή. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος  για γνωριμία με την πόλη.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο- διανυκτέρευση.
http://www.koolnews.gr/wp-content/uploads/2013/09/agia-sofia-570.jpg3η ημέρα 3 Αυγούστου 2014:   Αναχώρηση  για Κωνσταντινούπολη. Μετά το πρωινό , επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τα σύνορα των Κήπων, έλεγχος και ελεύθερος χρόνος στα αφορολόγητα είδη. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας στην ανατολική Θράκη ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της θάλασσας του Μαρμαρά, κάνομε στάση στη Ραιδεστό, για προαιρετικό γεύμα και κατόπιν προσπερνώντας την πατρίδα του Αγ. Nεκταρίου Σηλυβρία φτάνουμε το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος να περιηγηθούμε στην πλατεία Ταξίμ, στην περίφημη κοσμοπολίτικη οδό Ιστικλάλ και στα όμορφα γραφικά στενά κάνοντας μια πρώτη γνωριμία με τη ‘Βασιλεύουσα’.  
4η ημέρα 4 Αυγούστου 2014: Ιστορικό κέντρο – Αγία Σοφία  Τοπ Καπί – Αρχαιολογικό μουσείο  
http://www.cepolina.com/photo/Europe/Turkey-Europe/Istanbul/Blue-Mosque/5/Blue-mosque-yard.jpgΠρόγευμα και αναχώρηση για επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο καθοδόν θα δούμε, το σταθμό Σίρκεζι όπου κατέληγε το Όριεντ Εξπρές, το Γενί τζαμί, το Μίλιον και τα λουτρά της Ρωξάνης. Φτάνοντας  θα επισκεφτούμε, το Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό οβελίσκο, τη στήλη των Δελφών, τη γερμανική κρήνη του 1898, το μπλε τζαμί, τη Βυζαντινή υπόγεια δεξαμενή του Ιουστινιανού και θα καταλήξουμε στο Ναό της του Θεού Σοφίας, τη θρυλική  Αγιά Σοφιά.  Ακολουθεί γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής και κατόπιν  θα επισκεφτούμε  το περίφημο παλάτι Τοπ Καπί,  αρχική κατοικία των Σουλτάνων (μέχρι τη δημιουργία του Ντολμά Μπαχτσέ το 1853) και διοικητικό κέντρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική  διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο με Οριεντάλ μουσική, ανατολίτικους χορούς και τραγούδια.
http://www.klimaholidays.gr/images/trips/403521497_Blue_mosque-Istanbul.jpg5η ημέρα 5 Αυγούστου 2014: Ανάκτορα Ντομά Μπαχτσέ – Κρουαζιέρα στο Βόσπορο – Μπαλουκλί – Σκεπαστή αγορά
Πρόγευμα και αναχώρηση για επίσκεψη σε ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Πόλης, τα εντυπωσιακά ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ, νεότερη κατοικία των σουλτάνων και διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σε στυλ μπαρόκ, μεγαλοπρεπή, με εξαιρετική πολυτέλεια.  Έπειτα προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου. Ακολουθεί επίσκεψη στο ιερό Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) που συνδέεται με το θρύλο των http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/9a/e7/a3/the-golden-horn.jpgμισοτηγανισμένων ψαριών. Στη συνέχεια θα δούμε  τους τάφους των Πατριαρχών  και σημαντικών προσωπικοτήτων του Ελληνισμού.  Ακολουθεί  επίσκεψη στη φημισμένη σκεπαστή αγορά με τα 5000 καταστήματα, Καπαλί Τσαρσί. Αμέτρητα προϊόντα όπως δερμάτινα είδη, ρούχα, αναμνηστικά, αντίκες, είδη δώρων κ.α. είναι στη διάθεσή σας, με την προϋπόθεση να είστε  καλοί στο παζάρι. Συνεχίζουμε για τη μονή της Παναγίας των Βλαχερνών όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά το 626μ.χ. ο Ακάθιστος ύμνος, στην Υπέρμαχο Θεοτόκο ως ευχαριστία για τη σωτηρία της πόλης από τους Αβάρους.  Δείπνο και επιστροφή στο ξενοδοχείο- διανυκτέρευση
6η ημέρα 6 Αυγούστου 2014:– Πριγκηπόννησα
http://www.churchofcyprus.org.cy/pictures/10949.jpgΜετά το πρωινό θα ξεκινήσομε την εκδρομή μας για τα μαγευτικά Πριγκηπόννησα.( Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη, Πρίγκηπος) με στάση  στο μεγαλύτερο νησί  την Πρίγκηπο. Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής θαυμάζουμε τις παλιές ελληνικές βίλες με τις εντυπωσιακές αρχοντικές επαύλεις. Όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν προαιρετικά το γύρο του νησιού με τα παραδοσιακά παϊτόνια (εδώ δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα)  Επιστροφή το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη  για να επισκεφτούμε το σεπτό Οικουμενικό μας Πατριαρχείο στο Φανάρι. Θα δούμε  την κλειστή πόρτα όπου οι Τούρκοι κρέμασαν τον Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε΄,  τη στήλη της φραγγελώσεως όπου μαρτύρησε ο Ιησούς και σώζεται μέχρι σήμερα, τα λείψανα των Αγίων Ι. Χρυσοστόμου , Γρηγορίου Θεολόγου, Ευφημίας, Σολομονής και Θεοφανούς. Τον Πατριαρχικό θρόνο, την εικόνα της Παναγίας της Κυζίκου και θα αντικρίσομε  τη Μεγάλη του Γένους Σχολή. 
7η ημέρα 7 Αυγούστου 2014:  Κωνσταντινούπολη- Κομοτηνή.  Μετά το πρωινό, θα φορτώσουμε τις αποσκευές μας για το ταξίδι της επιστροφής. Με στάσεις στη Ραιδεστό και στα σύνορα, θα βρισκόμαστε το βράδυ στη Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο  και χρόνος για γνωριμία της πόλης.

8η ημέρα 8 Αυγούστου 2014:  Κομοτηνή - Πειραιάς. Μετά το πρωινό ξεκινάμε τη διαδρομή μας με στάση στη Λάρισα  και στην περιοχή της Θήβας, για   το λιμάνι του Πειραιά. Άφιξη στον Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο τακτοποίηση στις καμπίνες.
9η ημέρα 9 Αυγούστου 2014:  Άφιξη νωρίς το πρωί στο Ηράκλειο.



ΤΙΜΗ 455€
Περιλαμβάνονται:
1. Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηράκλειο- Πειραιάς- Ηράκλειο σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες
2. Πολυτελές κλιματιζόμενο, ελληνικό πούλμαν για τις μετακινήσεις μας.
3. 1 διανυκτέρευση  σε ξενοδοχείο 4*  στην περιοχή της Κομοτηνής με πρωινό
4.1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3-4* αστέρων στη Θεσσαλονίκη με πρωινό.
5. 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Κωνσταντινούπολη με πρωινό
6   4 δείπνα στο σύνολο της εκδρομής στην Κωνσταντινούπολη
7. Ελληνόφωνος ξεναγός
8. Ασφάλεια αστικής ευθύνης
9.Έμπειρος συνοδός του Γραφείου μας.
10. Φ. Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται;
1. Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
2.  Η προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο
3.  Η  διασκέδαση στο νυκτερινό κέντρο με τους ανατολίτικους χορούς
4. ότι  άλλο αναφέρεται σαν προαιρετικό.

Η εκδρομή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ipsipetis travel 
 Αμαλθείας 15 Ηράκλειο
2810224415- 6976722918
Απαραίτητη προϋπόθεση  Αστυνομική ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο σε ισχύ.

2. Ωράριο  λειτουργίας  Συλλόγου

Κατά  την  διάρκεια  του  Καλοκαιριού  τα  γραφεία  του  Συλλόγου  θα  είναι  ανοιχτά  κάθε   Πέμπτη  6 – 8  μ.μ.  



   3. Γενική  Συνέλευση  Δ.Ο.Ε.

      Στις   22  Ιουνίου  θα  πραγματοποιηθεί  η  Γενική  Συνέλευση  της  Δ.Ο.Ε .Ο  Σύλλογος  μας  θα  αντιπροσωπευθεί     από  τους  Κοκοβάκη Εμμανουήλ  , Μπελαδάκη Εμμανουήλ ,  Κτιστάκη Φεβρωνία .  Μπορείτε  να  απευθυνθείτε  σε  αυτούς  για  οτιδήποτε  θέλετε  να  μεταφέρουν ( άποψη , διαμαρτυρία , πρόταση )  στην  Γ.Σ. 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ