Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΙΟΥΝΙΟΥ



ΘΕΜΑΤΑ: Η  στάση του Συλλόγου μας απέναντι στα Σεμινάρια για  την αξιολόγηση – Πραγματοποίηση Τακτικής Γενικής  Συνέλευσης 

1.      Η  στάση του Συλλόγου μας απέναντι στα Σεμινάρια για  την αξιολόγηση
O Σύλλογός   μας   με αφορμή  την πρόσκληση της  Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου  για την πραγματοποίηση διημερίδων στα «πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Επιμόρφωσης  Στελεχών Εκπαίδευσης σε θέματα αξιολόγησης»   έχει να επισημάνει  τα εξής:
 
1. Υπενθυμίζουμε την από καιρό διατυπωμένη θέση μας, πως η μόνη μορφή αξιολόγησης που στηρίζεται στα νέα επιστημονικά δεδομένα και την ευρωπαϊκή και διεθνή εμπειρία είναι αυτή που υιοθετεί μοντέλα αυτοελέγχου με στόχο την  ανάπτυξη και βελτίωση του σχολείου, με βάση τις δικές του δυνάμεις, και τα οποία στηρίζονται στην εσωτερική αξιολόγηση (αυτοαξιολόγηση) της σχολικής μονάδας.
 
2. Θεωρούμε  πως η όποια αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έχει νόημα μόνο όταν αυτή εντάσσεται στη συνολική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, έχει κυρίως διαμορφωτικό χαρακτήρα και στοχεύει στην ανάληψη βελτιωτικών δράσεων, τόσο από τη σχολική μονάδα, όσο και από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό.
 
3. Πιστεύουμε  ότι στόχος του ΠΔ του Υ.ΠΑΙ.Θ. είναι να επιβάλλει την εφαρμογή ενός  συστήματος αξιολόγησης που στηρίζεται  κυρίως στην ιεραρχική εσωτερική αξιολόγηση και   δεν είναι η καθιέρωση ενός συστήματος αξιολόγησης με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου, προς όφελος των μαθητών και της κοινωνίας, αλλά η θεσμοθέτηση μιας διαδικασίας ελέγχου της μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης των εκπαιδευτικών, μέσα από την καθιέρωση της λογικής των «ποσοστώσεων» σε εφαρμογή του Ν.4024/2011 για το «ενιαίο» μισθολόγιο.
 
            Με  βάση όλα τα  παραπάνω  και με  δεδομένο την πρόσκληση  για υλοποίηση των σεμιναρίων  και έναρξη ουσιαστικά της  αξιολόγησης των εκπαιδευτικών καλούμε   τους συναδέλφους Διευθυντές των σχολείων, υλοποιώντας την  πρόταση της  ΔΟΕ  να μην πάρουν μέρος στις διημερίδες δηλώνοντας με την αγωνιστική στάση τους την απόφαση τους να βάλουν φραγμό στους σχεδιασμούς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας .
Για το σκοπό αυτό κηρύσσεται:
48ωρη απεργία για τους Διευθυντές των σχολείων
αυτών όπου πραγματοποιούνται οι διημερίδες , ώστε να μη συμμετέχουν σε αυτές  και 3ωρη στάση εργασίας για όλους τους εκπαιδευτικούς
των  Σχολείων  αυτών για την πρώτη ημέρα  πραγματοποίησης των διημερίδων
    Καλούμε  την εκπαιδευτική κοινότητα να βρίσκεται σε ετοιμότητα και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με σοβαρότητα-υπευθυνότητα  πέρα και πάνω από παραταξιακές σκοπιμότητες και λαϊκισμούς.
                                
2.      Τακτική Γενική Συνέλευση 
            Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 11,12,13 και 26 του Ν. 1264/82 και των άρθρων 15,27,30,31,34,35,36 και 37 του Καταστατικού μας, σας καλούμε σε Τακτική Εκλογική Γενική Συνέλευση την Πέμπτη  5 Ιουνίου   και ώρα  6.00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Παλαιάς Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου με θέματα ημερήσιας διάταξης :

·                        Ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.
·                        Λογοδοσία Διοικητικού Συμβουλίου
·                        Απολογισμός δράσης Δ.Σ. για τη συνδικαλιστική χρονιά 2013-2014
·                        Κριτική μελών
·                        Ενημέρωση  από  τον  Πρόεδρο της  ΔΟΕ  κ Χαράλαμπο  Κόκκινο  ο οποίος  θα  μας  ενημερώσει  για  όλες  τις  τρέχουσες  εξελίξεις  και  θα  απαντήσει  σε  ερωτήματά  σας.
Αγαπητοί  συνάδελφοι
Σε  μια  εποχή  κρίσιμη, με  πολιτικές  και  κοινωνικές  ανακατατάξεις είναι  ιδιαίτερα  κρίσιμος  ο  ρόλος  του  συνδικαλιστικού  κινήματος και  απαιτείται  να  ξαναβρεί  την χαμένη  αξιοπιστία  του , την  μαζικότητα  του  και  την  δυναμική  του. Είναι  επιβεβλημένη  η παρουσία  σας  για να  διαμορφώσουμε  μαζί  το  πλαίσιο  των  αντιδράσεων  σε  σχέση   με  την  αξιολόγηση.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ