Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

«Διαχείριση των Συγκρούσεων στην Εκπαίδευση»



Συνεχίζονται τα σεμινάρια του 1ου Κύκλου Παιδαγωγικών Συναντήσεων με  Θεματική ενότητα τη «Διαχείριση των Συγκρούσεων στην Εκπαίδευση»

Σε μια περίοδο που η Ελληνική κοινωνία βιώνει τις οδυνηρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης, η οποία τείνει να γίνει κοινωνική κρίση, κρίση θεσμών και αξιών, το σχολείο δυστυχώς γίνεται ο μεγαλύτερος αποδέκτης των αρνητικών συνεπειών αυτής της γκρίζας πραγματικότητας.
Έτσι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων ακραίων συμπεριφορών και συγκρούσεων που εξελίσσονται στο σχολικό περιβάλλον με αποτέλεσμα τη διατάραξη της ομαλής λειτουργίας και του κατάλληλου παιδαγωγικού κλίματος που είναι προαπαιτούμενο για μια σωστή λειτουργία της σχολικής μονάδας.
Για τους λόγους αυτούς ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν στη διασφάλιση της ποιότητας στην εκπαίδευση αλλά και σταθερά προσανατολισμένος στην υποστήριξη των συναδέλφων σε ένα τόσο δύσκολο και ευαίσθητο έργο που επιτελούν, συνεχίζει τον 1ο κύκλο των Παιδαγωγικών Συναντήσεων που είναι αφιερωμένος στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης με την Τρίτη συνάντηση στη θεματική ενότητα: «Διαχείριση των Συγκρούσεων στην Εκπαίδευση».
          Εισηγητής θα είναι ο Μανώλης Μπελαδάκης, κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
 Η Εισήγηση θα περιλαμβάνει:
·        Το θεωρητικό πλαίσιο των Συγκρούσεων
·        Αιτίες συγκρούσεων
·        Τύποι συγκρούσεων
·        Κατηγορίες συγκρούσεων
·        Συνέπειες συγκρούσεων
·        Βασικές στρατηγικές επίλυσης συγκρούσεων
·        Στάδια επίλυσης των συγκρούσεων
·        Μέθοδοι και τεχνικές διευθέτησης των συγκρούσεων στο σχολείο
·        Μελέτες περίπτωσης
·        Διαχείριση προβλημάτων στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Οι Παιδαγωγική αυτή Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα  22 /10/ 2012 στις 6.00 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των 28ου και 57ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου
(Οδός Παπαγιάννη Σκουλά 10 Τ.Κ. 71304 Τηλ. 2810250261).
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλους τους συναδέλφους που επιθυμούν να συμμετέχουν.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ