Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΘΕΜΑ: 6ος Κύκλος Παιδαγωγικών Συναντήσεων με θεματική Ενότητα «Υγρότοποι της Κρήτης. Μεταφέρω το μήνυμα της προστασίας τους»




Σε εποχές δύσκολες για τους εργαζόμενους και τη κοινωνία, ο συνδικαλισμός οφείλει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των καιρών, να μη διστάζει να επαναπροσδιορίζει τη στάση του και μετά από την ανάλογη συνδικαλιστική ενδοσκόπηση να παίρνει πρωτοβουλίες τέτοιες που να υποστηρίζουν επαγγελματικά τα μέλη του και να μη μένει μόνο στη στείρα συνδικαλιστική άρνηση.
Για τους λόγους αυτούς ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», τα τελευταία χρόνια παράλληλα με τις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις πρωτοπορεί οργανωτικά υλοποιώντας έναν επιτυχημένο θεσμό:  Τον κύκλο των  Παιδαγωγικών  Συναντήσεων που καθιέρωσε  πέρυσι  και  έχουν  ως  στόχο την επιστημονική  συγκρότηση  και  υποστήριξη  των  συναδέλφων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο  δύσκολο  έργο τους.
Έτσι μετά από εισηγήσεις των συναδέλφων δασκάλων, εκπαιδευτικών ειδικοτήτων αλλά και της δραστήριας ομάδας «Νηπιαγωγώντας» του Συλλόγου μας, αποφάσισε και οργανώνει σε συνεργασία με τη WWF Ελλάς, τον:

6ο  Κύκλο  Παιδαγωγικών  Συναντήσεων με  θεματική  Ενότητα
«Υγρότοποι της Κρήτης, Μεταφέρω το μήνυμα της προστασίας τους»


Στις συναντήσεις αυτές οι συνάδελφοι/σσες , θα αποκτήσουν τις γνώσεις και την ανάλογη υποστήριξη, προκειμένου να εντάξουν ανάλογες θεματικές ενότητες  στα διδακτικά αντικείμενα της Ευέλικτης Ζώνης, της Μελέτης Περιβάλλοντος, της Γεωγραφίας και των Φυσικών Επιστημών παροτρύνοντας και ευαισθητοποιώντας τα παιδιά να αναπτύξουν περιβαλλοντική συνείδηση.


 Το πρόγραμμα των συναντήσεων είναι το παρακάτω:
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:
ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΩΡΑ: 18.00 – 21.00
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «ΥΓΡΟΤΟΠΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ -ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ» ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ – ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Μαρία Νοϊδου, Συντονίστρια Εθελοντικών Δράσεων
Προγράμματος « Προστασίας νησιωτικών υγροτόπων της Ελλάδος»
Αίθουσα 28ου και 57ου Δημ. Σχ. Ηρακλείου Οδός Παπαγιάννη Σκουλά 10.
Τηλ. 2810250261)
Θεωρητικό μέρος: Μαθαίνουμε για τις υγροτοπικές περιοχές, τη σημασία τους για τον άνθρωπο, τις αξίες τους αλλά και προβλήματα και τις απειλές.
Δημιουργούμε δράσεις για τη προστασίας τους και μεταφέρουμε το μήνυμα από το σχολείο στην τοπική κοινωνία.
Πρακτικό μέρος: Χρησιμοποιώντας το θεωρητικό πλαίσιο, τεχνικές για εμψύχωση ομάδων και ανάπτυξης της συνεργασίας συνθέτουμε θέματα για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση για τους υγρότοπους του νησιού.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΛΕΤΗΣ
ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΙΣ ΕΚΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΕΛΕΜΗ – ΥΓΡΟΤΟΠΟ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΜΑΛΙΩΝ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΑΛΙΩΝ – ΠΑΛΙΟ ΟΙΚΙΣΜΟ – ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ – ΑΛΥΚΕΣ ΕΛΟΥΝΤΑΣ – ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ - ΠΛΑΚΑ
Τα έξοδα μεταφοράς θα καλύψει ο Σύλλογος για ομάδα 50 ατόμων. Ώρα αναχώρησης από Ανάληψη Ηρακλείου: 8.00 π.μ. του Σαββάτου και επιστροφή στις 20.00 το βράδυ. Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να δηλώσουν έγκαιρα, συμπληρώνοντας στη κατάσταση που επισυνάπτεται, τα ονόματά τους.

Θα δοθεί βεβαίωση  συμμετοχής για  τον  6ο  Κύκλο των  Παιδαγωγικών  Συναντήσεων  σε  όσους  Συνάδελφους  συμμετέχουν

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:

6972335173 Παπαδημητράκη Ευαγγελία
6973834196 Διαματντούλη Έφη




ΑΙΤΗΣΗ    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΙΣ ΕΚΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΕΛΕΜΗ – ΥΓΡΟΤΟΠΟ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΜΑΛΙΩΝ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΑΛΙΩΝ – ΠΑΛΙΟ ΟΙΚΙΣΜΟ – ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ – ΑΛΥΚΕΣ ΕΛΟΥΝΤΑΣ – ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ - ΠΛΑΚΑ

ΟΝΟΜΑ

ΕΠΙΘΕΤΟ

ΣΧΟΛΕΙΟ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

EMAIL



Το σεμινάριο είναι βιωματικό και γι αυτό ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 50.
Να  αποστείλετε  την  αίτηση  συμμετοχής  στο  FAX 2810284190  ή  στο  email   του  Συλλόγου dhmotiko@otenet.gr


Ηράκλειο…………………………………..


                                                                                           Ο  ΑΙΤΩΝ/ΟΥΣΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ