Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

8ήμερη εκδρομή

Κάθε χρόνο ο Σύλλογος μας πραγματοποιεί με μεγάλη επιτυχία καλοκαιρινές εκδρομές. Εφέτος πρόκειται να πραγματοποιηθεί  8ήμερη εκδρομή   στην  Πελοπόννησο από Πέμπτη   23 Ιουλίου  έως Πέμπτη  30 Ιουλίου.

8ήμερη εκδρομή    του Συλλόγου Εκπαιδευτικών    <<Νίκος Καζαντζάκης>>


ΓΥΡΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Αναχώρηση 23-7-2015 - επιστροφή 30-7-2015 1η μέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συγκέντρωση των εκδρομέων, επιβίβαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλω.
2η μέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ - ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ - ΠΑΤΡΑ
Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά και αναχώρηση για Καλάβρυτα, με το Φράγκικο Κάστρο, προαι¬ρετικά οδοντωτός. Θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου,την Ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας, και το Παρεκκλήσι, όπου ορκίστηκαν οι οπλαρχηγοί της Επανάστασης.
Η αξιόλογη βιβλιοθήκη της, περιλαμβάνει χίλιους τόμους βιβλίων και χειρόγραφους κώδικες που χρονολογούνται από τον 11ο αιώνα. Από εκεί αναχώρηση για την Πάτρα.
Μεταφορά στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
3η μέρα: ΠΑΤΡΑ - ΟΛΥΜΠΙΑ - MEΘΩΝΗ - ΠΥΛΟ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Θα επισκεφθούμε την Αρχαία Ολυμπία και θα δούμε το Ναό του Δία, το Γ υμνάσιο, το Πρυτανείο, την Παλαίστρα, τα Λουτρά, το Στάδιο, το Ναό της Ήρας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Μεθώνη, κωμόπολη του νομού Μεσσηνίας με σπουδαία ιστορική σημασία και την Πυλο.
Η Πύλος (ή Νεόκαστρο) αποτελεί σημαντικό ναυτιλιακό και τουριστικό κέντρο. που δεσπόζει στον κόλπο του Ναυαρίνο. Το απόγευμα άφιξη στην όμορφη Καλαμάτα για διανυκτέρευση.
4η μέρα: ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΗΡΟΥ - ΣΠΑΡΤΗ
Αφού ξεναγηθούμε στην Καλαμάτα και δούμε το κάστρο, την παλαιά πόλη κάτω από το κάστρο, την Δημοτική Πινακοθήκη και το Ηρώο Αγωνιστών 1821 στην Κεντρική πλατεία. Θα συνεχίσουμε με τα Σπήλαια Δηρού, περιήγηση του σπηλαίου Γλυφάδα με  βάρκα και με τα πόδια και το πέρασμά ανάμεσα στους σταλαγμίτες και τους σταλακτίτες. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Σπάρτη, για να δούμε το άγαλμα του Λεωνίδα στο στάδιο της πόλης, το άγαλμα του Λυκούργου στο Δικαστικό Μέγαρο, την δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη, το Λεωνίδιο.
Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
5η μέρα: ΣΠΑΡΤΗ - ΜΥΣΤΡΑΣ - ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ
Αναχώρηση για τον Μυστρά που αποτελεί πολύτιμη πηγή για τη γνώση της ιστορίας, της τέχνης και του πολιτισμού των δύο τελευταίων αιώνων του Βυζαντίου. Μετά από την περιπλάνηση στην ιστορία "της νεκρής πολιτείας" αναχωρούμε για την υπέροχη Μονεμβασιά. Θα δούμε την Κα-στροπολιτεία, τις περίπου σαράντα βυζαντινές εκκλησίες. Θα επισκεφτούμε την προτομή και το σπίτι στο οποίο έζησε ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.


6η μερα: ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ - ΕΠΙΔΑΥΡΟ - ΝΑΥΠΛΙΟ
Αναχώρηση για Επίδαυρο. Θα δούμε το Θέατρο της Επιδαύρου, τα ερείπια του σημαντικότερου ιερού του Ασκληπιού, το ναό του Απόλλωνα, το γυμνάσιο κλπ. Στη συνέχεια αναχώρηση για Ναύπλιο όπου θα δούμε το Μπούρτζι, την παλαιά πόλη, το πάρκο με το άγαλμα του Κολοκο- τρώνη, το λιοντάρι στην συνοικία Πρόνοια την παλιά πόλη καθως και το Παλαμηδι.
Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

7η μερα: ΝΑΥΠΛΙΟ - ΣΠΕΤΣΕΣ
Αναχώρηση για τις Σπέτσες την πατρίδα της Μπουμπουλίνας. Θα δούμε την ιστορική πλατεία της Ντάπιας με το παλιό πολυβολείο, τόπος συγκέντρωσης καπεταναίων του ‘21 και θα περιπλανηθούμε στα γραφικά δρομάκια της απολαμβάνοντας τα αρχοντικά και επιβλητικά κτίρια. Το απόγευμα αναχώρηση για Πειραιά. Τακτοποίηση στις καμπίνες για Ηράκλειο.
8Η μερα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ: 360 €
Πληροφορές - Δηλώσεις συμμετοχής:
Κτιστάκη Φεβρωνία, τηλ. 6977709382
Ντρουμπογιάννης Χρήστος, τηλ. 6947244631
Παπαδημητράκη Βαγγελιώ, τηλ. 6972335173
Περιλαμβάνονται
•        Ατμοπλοϊκά εισιτήρια ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΠΕΙΡΑΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
με πλοία των Μινωικών Γραμμών σε Αβ4
•        Πούλμαν για τις εκδρομές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις,
όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
•        Ξενοδοχείο Α κατηγορίας PATRA PALACE PATRA
•        Ξενοδοχείο Α κατηγορίας REX ΚΑΛΑΜΑΤΑ
•        Ξενοδοχείο Β κατηγορίας ΜΕΝΕΛΑΙΟΝ ΣΠΑΡΤΗ
•        Ξενοδοχείο παραδοσιακό ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ
•        Ξενοδοχείο Β κατηγορίας REX ΝΑΥΠΛΙΟ
•        Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
•        Ξεναγός στην αρχαία Ολυμπία, Επίδαυρο
•        Εισιτήρια πλοίου για Σπέτσες
•        Αρχηγός
•        Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
•        Φ.Π.Α

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ