Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Η παιδεία "υπο διωγμόν"


 
 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι  
Είναι φανερό πλέον ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την πλήρη υποβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας και των λειτουργών της.
Αφού άφησε τα Δημόσια Σχολεία χωρίς βιβλία και τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρηματοδότηση, αφού συρρίκνωσε τις δαπάνες για την παιδεία στο ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό τώρα αφήνει και τους εκπαιδευτικούς χωρίς μισθούς.
Η ανάλγητη ανατροπή εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, η διάλυση του κοινωνικού κράτους και η ληστρική φοροεπιδρομή στα «συνήθη υποζύγια», οδηγούν τις ζωές των εργαζομένων σε συνθήκες μεσαίωνα.
Η εκπαίδευση στην Ελλάδα συνθλίβεται από τις δραματικές περικοπές μιας πρωτόγνωρης μείωσης των δημόσιων δαπανών για την παιδεία, που θα φτάσουν τα επόμενα χρόνια μόλις στο 2,23% του ΑΕΠ και ουσιαστικά θα καταργήσουν το δημόσιο σχολείο.
Είναι πλέον φανερό ότι ο μοναδικός δρόμος είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση με τις επιταγές της Τρόικας και στην κατεύθυνση αυτή θα συγκεντρώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τους χειρότερους εφιάλτες μας καθώς η κυβέρνηση με το νέο πολυνομοσχέδιο ξεθεμελιώνει τα πάντα στο δημόσιο.
Το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο μειώνει τις αποδοχές μας έως και 40% μετατρέποντας το μισθό σε προνοιακό επίδομα και οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους κάτω από το επίπεδο φτώχειας. Μηνιαίες αποδοχές των 660 € για τους νέους συναδέλφους, 1000 € μετά από 12 χρόνια αλλά και 1340 € μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας μόνο ως ντροπή και αίσχος μπορούν να χαρακτηριστούν.
Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε την αναδρομική περικοπή του εφάπαξ κατά 20%, την περικοπή των επικουρικών συνάξεων κατά 50%, τους φραγμούς στη βαθμολογική εξέλιξη που θέτει το νέο σχέδιο βαθμολογίου αλλά και την πρόβλεψη για εργασιακή εφεδρεία και απολύσεις καθώς και τη μείωση του αφορολογήτου στις 5.000 €.
Η κυβέρνηση κήρυξε τον πόλεμο στους εργαζόμενους και πρέπει να βρει απέναντί της την οργή και την αγανάκτηση όλων μας.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ