Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Λαιμητόμος στις αποδοχές των εκπαιδευτικών

Λαιμητόμο για τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων αποτελεί το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο. Οι περικοπές στις μηνιαίες απολαβές κυμαίνονται από 50 έως 1.500 ευρώ. Οι εκπαιδευτικοί -οι χειρότερα αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι- βλέπουν με τρόμο τις καθαρές αποδοχές τους να μετατρέπονται σε φιλοδώρημα , 660 € τον μήνα για τον πρωτοδιόριστο από 1.020 € τον Ιούνιο του 2011, ενώ ο μισθός του νεοεισερχόμενου χωρίς προηγούμενη προϋπηρεσία γίνεται 575 € τον μήνα !!!!

 Το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο προβλέπει:
  • Δραματικές μειώσεις μισθών για όλους που φτάνουν μέχρι και το 25%.
  • Μισθό νεοδιόριστου (χωρίς προηγούμενη εργασία στο Δημόσιο) 660€ το μήνα και 577€ για όσους εργάζονται πρώτη φορά στο Δημόσιο κι έχουν κρατήσεις ΙΚΑ.
  • Κατάργηση των επιδομάτων γάμου, εξωδιδακτικής απασχόλησης, κίνητρου απόδοσης, μεταπτυχιακών σπουδών, ειδικής αγωγής και διδακτικής προετοιμασίας. Παραμένουν των απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών (100€), των ανήλικων παιδιών (50€ για ένα παιδί, 70€ για δύο, 120€ για τρία, 170€ για τέσσερα και 240€ για πέντε παιδιά), της θέσης ευθύνης και το κίνητρο επίτευξης στόχων που θα καταβάλλεται μετά από πιστοποιημένη έκθεση αξιολόγησης…
  • Τα επιδόματα των στελεχών εκπαίδευσης, που έχουν δεχθεί μείωση τα τελευταία δύο χρόνια, παραμένουν σε πενιχρά επίπεδα.
  • Τα επιδόματα εορτών και άδειας παραμένουν «φιλοδωρήματα» 500€ και 250€, («τσεκουρωμένα» και αυτά από προηγούμενες κυβερνητικές αποφάσεις).

Το φορολογικό πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει φοροεπιδρομές, διάλυση φοροαπαλλαγών, περικοπές σε εφάπαξ και επικουρικές συντάξεις, την εργασιακή εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο – φτωχολόγιο Ταυτόχρονα ανοίγει κερκόπορτα για την άρση της μονιμοποίησης για όσους διορίζονται από εδώ και στο εξής στις δημόσιες υπηρεσίες με τη διάταξη που ορίζει ότι οι δόκιμοι υπάλληλοι με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου δεν θα μονιμοποιούνται πλέον αυτοδίκαια αλλά μόνον ύστερα από θετική κρίση υπηρεσιακού συμβουλίου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ