Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη. Οι κυβερνητικές επιλογές βλάπτουν σοβαρά την υγεία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη.
Οι κυβερνητικές επιλογές βλάπτουν σοβαρά την υγεία.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας μετά τις απαράδεκτες συνέπειες της αδιέξοδης και κοινωνικά ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής και τις αποφάσεις , του σοσιαλιστή κατά τα άλλα , Υπουργού Υγείας έχει να παρατηρήσει τα εξής:
 Οι έλληνες εκπαιδευτικοί που χρόνια τώρα πληρώνουν τις εισφορές τους για να έχουν δημόσια και δωρεάν υγεία καλούνται να ξαναβάζουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώνουν κάθε φορά από τον ήδη μειωμένο μισθό τους τις ιατρικές τους δαπάνες.
 Το καθεστώς το διακοσίων επισκέψεων το μήνα (αριθμός ασφαλισμένων ασθενών που έχει δικαίωμα να εξετάσει ο κάθε γιατρός ) και το εξευτελιστικό ποσό της αποζημίωσης τους που ανέρχεται στα 10 ευρώ μικτά για κάθε εξεταζόμενο έχει οδηγήσει πολλούς γιατρούς στη άρνηση σύναψης σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.
 Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι όλοι ασφαλισμένοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι να απευθύνονται στις δημόσιες μονάδες υγείας με αποτέλεσμα , είτε να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις , είτε να υπομένουν τις μακροχρόνιες λίστες αναμονής και να υφίστανται τις συνέπειες της προχειρότητας και των πειραματισμών ακόμα και στο χώρο της υγείας.
 Την ίδια στιγμή η κατάσταση στις ειδικές αγωγές ( λογοθεραπείες , εργοθεραπείες κτλ ) γίνεται εφιαλτική με συνέπεια συχνά πολλοί συνάδελφοι να αδυνατούν να στείλουν τα παιδιά τους σε αντισταθμιστικές αγωγές.

Ο Σύλλογός μας καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την Κυβέρνηση να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους απέναντι σε εργαζόμενους που πληρώνουν ανελλιπώς χρόνια τώρα τις ασφαλιστικές τους εισφορές με αντάλλαγμα μία στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Δηλώνουμε ότι
θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την δημόσια δωρεάν υγεία , περίθαλψη και πρόνοια .
Γιατί πιστεύουμε
στην υγεία ως δημόσιο αγαθό
και στον κοινωνικό χαρακτήρα του κράτους.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ