Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ενιαίο βαθμολόγιο-μισθολόγιο “Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου”

Ενιαίο βαθμολόγιο-μισθολόγιο
“Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου”





Στην δίνη της μεγάλης οικονομικής κρίσης οι εκπαιδευτικοί όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι , βιώνουμε την καταστροφική μανία της κυβέρνησης , αφού συνεχίζεται με ακόμα πιο σκληρό και ανάλγητο τρόπο η αφαίμαξη του εισοδήματος μας .
Οι εκπαιδευτικοί , οι πιο χαμηλά αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι , οδηγούμαστε σε μειώσεις μισθών από 5% έως 50% , ενώ προκαλούν γέλιο αλλά και θυμό οι υποσχέσεις της κυρίας Χριστοφιλοπούλου τον Ιούνιο του 2011 , ότι δεν θα γίνουν ξανά οριζόντιες περικοπές στους μισθούς μας.
Αλήθεια τι έχει να πει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τους μισθούς των 660 ευρώ των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών
Η καθιέρωση της πολυδιαφημιζόμενης από κάποιους πληρωμής από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών συνοδεύτηκε δυστυχώς , με πρωτοφανή κουτσούρεμα των μισθών μας. Αποτέλεσε το ‘’ χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου ‘’ καθώς ήδη γνωρίζαμε με βάση το βαθμολόγιο - φτωχολόγειο για τους μισθούς πείνας που προέβλεπε. Όμως δεν πιστεύαμε ότι θα δινόταν ένα τέτοιο συντριπτικό κτύπημα στους μισθούς των εκπαιδευτικών .
Γίναμε αποδέκτες αντιδράσεων από πολλούς συναδέλφους καθώς τα αναγραφόμενα ποσά μείωσης των μισθών τους δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματική μείωση των αποδοχών τους , καθώς η σύγκριση γίνεται με βάση τις ακαθάριστες αποδοχές. Όμως εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι ο μισθός που πραγματικά εισπράττουμε κάθε μήνα. Σε ένα εκπαιδευτικό με δέκα χρόνια υπηρεσίας η πραγματική μείωση αποδοχών ξεπερνάει τα τετρακόσια ευρώ !!!.
Αξιοσημείωτη μείωση υπέστησαν οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στις δομές ειδικής αγωγής καθώς καταργήθηκε το επίδομα δυσμενών συνθηκών κάτι που υπογραμμίζει για άλλη μια φορά την ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την ειδική αγωγή.
Οι μισθοί - πείνας θα μειωθούν ακόμα περισσότερο καθώς από τον επόμενο μήνα θα γίνεται νέα παρακράτηση , ενώ για τους επόμενους μήνες θα είναι ακόμα περισσότερο συρρικνωμένοι καθώς θα υπάρχουν αναδρομικές κρατήσεις.
Αλήθεια η κυρία Υπουργός Παιδείας που κατά άλλα εξαγγέλλει καινοτόμες δράσεις , προγράμματα , ψηφιακά σχολεία, οραματίζονται την υλοποίηση τους με εξαθλιωμένους και απαξιωμένους εκπαιδευτικούς με μισθούς της δεκαετίας του 50΄.
Επίσης με τα νέα τεκμήρια επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο αυτοί που για να αποκτήσουν ένα σπίτι ,όνειρο ζωής, πήραν στεγαστικό δάνειο οι δόσεις του οποίου θα λαμβάνονται υπόψην για το εισόδημα. Επίσης τα νέα τεκμήρια είναι αυξημένα κατά 30% σε σύγκριση με αυτά που ισχύουν για τα εισοδήματα του 2010 ειδικά αν πρόκειται για ακίνητα.
Το τελικό χτύπημα όμως θα γίνει με την έναρξη της αξιολόγησης η οποία δεν είναι τίποτα άλλο από ένα εργαλείο ελέγχου στην μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών. Το επιχείρημα για ενιαία αμοιβή για όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους οδηγοί ουσιαστικά σε εξατομικευμένους μισθούς με σκοπό , όσο λιγότεροι υπάλληλοι θα κατορθώνουν να ανεβαίνουν σε βαθμό, τόσο μικρότερες θα είναι οι αυξήσεις μισθών που θα πρέπει να καταβληθούν.




Συνάδελφοι η συμμετοχή και η συσπείρωση μας στα συνδικαλιστικά μας όργανα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.
Είναι θέμα επιβίωσης , είναι αναγκαιότητα των καιρών.
Ας αγωνιστούμε όλοι μαζί για την αναβάθμιση και την αξιοπιστία του συνδικαλιστικού κινήματος
ας αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο ,
Ας δώσουμε την μάχη για να διαμορφώσουμε με όρους αξιοπρέπειας το δικό μας μέλλον.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ