Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

1ος Κύκλου Παιδαγωγικών Συναντήσεων με Θεματική ενότητα στον «κόσμο της κουκλας »ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: 1ος Κύκλος Παιδαγωγικών Συναντήσεων με  Θεματική ενότητα στον  «κόσμο  της  κουκλας   »

          Εμείς  συνεχίζουμε……..
Την  διοργάνωση  του  2ου  Κύκλου  των  Παιδαγωγικών  Συναντήσεων  με  θέμα στον   «κόσμο  της  κούκλας   »
Ο  Σύλλογός  μας  πάντα  αρωγός  στον εκπαιδευτικό  της  τάξης  ασχολείται με  το κουκλοθέατρο που  αποτελεί ένα σημαντικό  παιδαγωγικό μέσο ψυχαγωγίας για το παιδί. Το κουκλοθέατρο ανοίγει μπροστά στα μάτια του παιδιού – θεατή, έναν κόσμο δοσμένο σε απόλυτη αναλογία με την πραγματικότητα. Τα μεγέθη, όμως του κόσμου αυτού όντας οικεία διαμορφώνουν πλαίσιο κατάλληλο για την προσαρμογή και την εξέλιξή του στη μεγεθυσμένη για αυτό πραγματικότητα.
«Το κουκλοθέατρο μέσα από τις κούκλες και το παραμύθι δίνει τη δυνατότητα στο παιδί να ζήσει την παιδική ηλικία της ανθρωπότητας». Παρακολουθώντας μια παράσταση κουκλοθέατρου ζει μέσα σε συναισθηματική ένταση τη μαγεία και το θαύμα. Βιώνει την θεατρική σύμβαση, όταν, ξαφνικά οι άψυχες κούκλες ζωντανεύουν. Είναι αναγκαιότητα που στηρίζεται στις βαθύτερες ψυχολογικές ανάγκες του παιδιού να ονειρεύεται, να παίρνει κουράγιο, να αισθάνεται αισιόδοξα.
 Ξεκινώντας από την κατασκευή κούκλας: ελευθερώνει τη φαντασία, συντονίζει την κινητικότητα, αναπτύσσει λεπτές κινήσεις. Ενισχύει τον πειραματισμό, την εξερεύνηση με το περιβάλλον και τα υλικά. Καλλιεργεί την ευρηματικότητα και την αισθητική. Δίνει διέξοδο στην εκφραστικότητα και τη δημιουργικότητα.
Η έναρξη του δεύτερου  κύκλου των παιδαγωγικών συναντήσεων του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» θα υλοποιηθεί τη Δευτέρα 19/11/12  και θα συνεχιστεί την Πέμπτη 29/11/2012 και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 10/12/12  στις 6.00΄μ.μ. έως τις 9.00΄μ.μ. στην αίθουσα των 28ου και 57ου Δημοτικών Σχολείων. (Οδός Παπαγιάννη Σκουλά 10 Τ.Κ. 71304 Τηλ. 2810250261)
          Επιστημονική Υπεύθυνη: Αντιγόνη  Παρούση  Επίκουρος  Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστήμιου Αθηνών.
Δευτέρα 19-11-2012 , Αριάδνη Νόβακ Εκπαιδευτικός , «Η χρησιμότητα του Πολυθεάματος στο  Σχολείο»
Πέμπτη 29-11-2012 , Αντιγόνη  Παρούση  Επίκουρος  Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστήμιου Αθηνών «Εκπαιδευτικό  Κουκλοθέατρο»
Δευτέρα 10-12-2012 , Νίκος Βλαζάκης  Καραγκιοζοπαίκτης , «Κατασκευή φιγούρας θεάτρου  σκιών».
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλους τους συναδέλφους που επιθυμούν να συμμετέχουν.ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ       ΜΠΕΛΑΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ                                    ΝΤΡΟΥΜΠΟΓΙΑΝΝΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
«ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ   »
Έβανς 83-85  (2ος Όροφος)  Τηλ/Φαξ 2810-284190  e-mail:dhmotiko@otenet.gr  http/sepenk.blogspot.gr
        


ΑΙΤΗΣΗ 
ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ
ΟΝΟΜΑ

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΣΧΟΛΕΙΟ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ

EMAIL


Παρακαλώ να συμπληρωθεί και να αποσταλεί με fax στο 2810284190 ή με email στο:   dhmotiko@otenet.gr


ΥΠΟΓΡΑΦΗΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ