Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

ΘΕΜΑ: 5ος Κύκλος Παιδαγωγικών Συναντήσεων με θεματική Ενότητα ΄΄ Κάνοντας θέατρο στο Σχολείο΄΄Ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»  συνεχίζει τον  επιτυχημένο θεσμό  των  Παιδαγωγικών  Συναντήσεων που καθιέρωσε  πέρυσι  και  έχουν  ως  στόχο την επιστημονική  συγκρότηση  και  υποστήριξη  των  συναδέλφων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο  δύσκολο  έργο  τους , διοργανώνει μετά  από  αιτήματα των  μελών  του:
Σεμινάρια θεατρικής αγωγής με στόχο την εξοικείωση των εκπαιδευτικών (νηπιαγωγών, δασκάλων, καθηγητών, θεατρολόγων, εμψυχωτών) στο  μοντέρνο  θέατρο  σκιών με τις θεωρίες, τις μεθόδους και τις πρακτικές της «θεατρικής παιδείας» στις διάφορες βαθμίδες εκπαίδευσης.1η  ΜΕΡΟΣ: ΜΟΝΤΕΡΝΟ  ΘΕΑΤΡΟ  ΣΚΙΩΝ – ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ                        
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ  ΦΙΓΟΥΡΑΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ

Εισηγήτρια : Αριάδνη  Νόβακ

Είσοδος  ελεύθερη  για  όλους  τους  Εκπαιδευτικούς που  επιθυμούν  να  το  παρακολουθήσουν χωρίς  αίτηση  συμμετοχής. Σε  όσους  συμμετέχουν  παρακαλούμε  να  έχουν  μαζί  τους  τα  παρακάτω  υλικά:

1.      Ψαλίδι
2.      δίκαρφα
3.      κοπίδι
4.      σελοτειπ , πινέζες
5.      χαρτόνι  κάνσον  άσπρο , ακτινογραφίες  παλιές , χαρτόκουτα ζαχαροπλαστείου
6.      νερομπογιές, μαρακαδόρους απλούς
7.      ξυλάκια ή χοντρό σύρμα  για  στήριξη  της  φιγούρας 

Το βιωματικό  εργαστήριο  θα  πραγματοποιηθεί  την  Τετάρτη  30  Οκτωβρίου 2013 , στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των 28ου και 57ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου  και  ώρα 6:00 – 9:00 μ.μ..
(Οδός Παπαγιάννη Σκουλά 10 Τ.Κ. 71304 Τηλ. 2810250261)


2ο  ΜΕΡΟΣ : ΘΕΑΤΡΙΚΗ  ΑΓΩΓΗ – ΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ – ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ


Εισηγήτρια: Τζωρτζίνα  Κακουδάκη


Η Τζωρτζίνα Κακουδάκη: Γεννήθηκε το 1971. Απόφοιτη του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθήνας και υποψήφια διδάκτωρ στο ίδιο τμήμα. Έχει κάνει σπουδές υποκριτικής στο 3ετές εργαστήριο του θεάτρου Στοά και θεατρικής αγωγής σε πλήθος σεμιναρίων. 
Έχει παίξει στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Έχει διδάξει «Θεατρική Αγωγή» στην Α΄βάθμια και Β΄βάθμια Εκπαίδευση από το 1996. Συνεργάζεται με το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών Μαιρηβή («Θεατρικό Παιχνίδι») και έχει διδάξει ανάλογα μαθήματα σε ΙΕΚ Δραστηριοτήτων Προνηπιακής Ηλικίας. 
Μέλος της ομάδας Τέχνης Πάροδος και του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Από το 2003 διδάσκει το μάθημα «Διδακτική του Θεάτρου. Θεωρία και Πρακτική» στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πάτρας. 
Κείμενά της για την θεατρική αγωγή και την διδακτική του θεάτρου έχουν εκδοθεί σε θεατρικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και θεατρικές εκδόσεις. Σκηνοθέτης επαγγελματικών παραστάσεων για εφήβους από το 2009 ανάμεσα στις οποίες Τζακ Θορν Respect, Αριστοφάνη Όρνιθες, Σαίξπηρ Όνειρο καλοκαιρινής Νύχτας

Το εργαστήριο ξεκινάει από την ελεύθερη θεατρική έκφραση ως την οργανωμένη σύνθεση μιας μικρής παράστασης. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, την δραματοποίηση, την μεθοδολογία του εκπαιδευτικού δράματος και της θεατρικής αγωγής θα επιχειρήσουμε μια μεστή αποτύπωση της διδακτικής του θεάτρου στην σύγχρονη εκπαίδευση.

Το πλήρες πρόγραμμα του Εργαστηρίου  είναι το παρακάτω:

Συνάντηση 1η
Παρασκευή   1-11-2013   ώρα  18.00- 22.00
Συγκρότηση ομάδας. Τα είδη της θεατρικής εμψύχωσης (πρακτική και θεωρία). Αξιοποιώντας τα αντικείμενα- από την πραγματικότητα στο παιχνίδι ρόλων.

Συνάντηση 2η:
Σάββατο  2-11-2013  ώρα  10.00-14.00
Το θεατρικό παιχνίδι ως ενεργοποίηση. Από το θεατρικό παιχνίδι στην δραματοποίηση. Τα είδη της δραματοποίησης.

Συνάντηση 3η
 Σάββατο 2-11-2013  ώρα  17.00- 21.00
Το θέατρο ως εκπαιδευτικό εργαλείο- το εκπαιδευτικό δράμα. Το θέατρο ως κοινωνική παρέμβαση.

Συνάντηση 4η
 Κυριακή 3-11-2013  ώρα 10.00- 14.00
 Η θεατρική παράσταση. Η σημερινή σχολική πραγματικότητα. Δυνατότητες αξιοποίησης του βιωματικού υλικού.

Το βιωματικό  εργαστήριο  θα  πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των 28ου και 57ου Δημοτικών Σχολείων .
(Οδός Παπαγιάννη Σκουλά 10 Τ.Κ. 71304 Τηλ. 2810250261)Το σεμινάριο είναι βιωματικό και γι αυτό ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 30. Παρακαλώ όσοι ενδιαφέρονται να αποστείλουν σχετική  αίτηση  συμμετοχής  στο  FAXq 2810284190  ή  στο  email   του  Συλλόγου dhmotiko@otenet.gr
Η συμμετοχή στο σεμινάριο ανέρχεται στα 10€.

Επισυνάπτεται  η  σχετική  αίτηση  και  παρακαλούμε  να  δηλώσετε  εγκαίρως  την  συμμετοχή  σας.

Θα δοθεί βεβαίωση  συμμετοχής για  τον  5ο  Κύκλο των  Παιδαγωγικών  Συναντήσεων  σε  όσους  Συνάδελφους  συμμετέχουν                     ΑΙΤΗΣΗ    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ
2ο  ΜΕΡΟΣ : ΘΕΑΤΡΙΚΗ  ΑΓΩΓΗ – ΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ – ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ


ΟΝΟΜΑ

ΕΠΙΘΕΤΟ

ΣΧΟΛΕΙΟ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

EMAILΤο σεμινάριο είναι βιωματικό και γι αυτό ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 30.
Η συμμετοχή στο σεμινάριο ανέρχεται στα 10€.
Να  αποστείλετε  την  αίτηση  συμμετοχής  στο  FAX 2810284190  ή  στο  email   του  Συλλόγου dhmotiko@otenet.gr


Ηράκλειο…………………………………..


                                                                                           Ο  ΑΙΤΩΝ/ΟΥΣΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ